Menu Online reserveren

Over ons

Hallo Kampeerders en Camperaars,

Het zou fantastisch zijn om jou/jullie te mogen verwelkomen op onze gezellige camping waar Gemoedelijkheid en Gastvrijheid met een duidelijke hoofdletter worden geschreven. 

De camping is voorzien van alle gemakken zoals een overdekte fietsenstallen met oplaadpunten voor electrische fietsen. Daarnaast beschikt de camping over een modern sanitairgebouw. 

De camping beschikt over zeer ruime kampeerplekken welke allen voorzien zijn van zelf door zonnecellen opgewekte electriciteit. Duurzaamheid staat ook bij ons hoog in het vaandel geschreven.

Alle plaatsen hebben door hun situering temidden van de beuken- en laurierhagen voldoende privacy. 

Wij zijn verheugd met de mededeling van de ANWB dat we ons wederom in 2024 mogen aansluiten tot de best beoordeelde mini-campings van Europa. Deze felicitatie nemen wij graag in ontvangst van de ANWB. 

De Drentse Patrijs en zijn zwaluwen

Op diverse plekken op de camping broeden vanaf het voorjaar tot in de nazomer boerenzwaluwen. Wij zijn erg blij met deze vogels. Elke zwaluw vangt elke dag honderden muggen en vliegjes en helpt zo op een natuurlijke wijze de hoeveelheid muggen binnen de perken te houden.

Fietsknooppunten

Direct aan de camping grenst een fietsknooppunt, van hieruit kunt U verschillende prachtige routes plannen. U komt langs bossen, zandverstuivingen, meren en pitoreske dorpjes waar bij uitnodigende cafeetjes aan de brink de koffie geurt en appeltaart volgens oud familierecept wordt geserveerd.

Uffelter Binnenveld, Uffelte

Met dank aan het Drentse Landschap
Tussen Uffelte en Havelte ligt het Uffelter Binnenveld: een ongelooflijk mooi stukje Drents landschap: ondoordringbaar Oerbos, besloten heideveldjes, raadselachtige bosvijvers, grillige vliegdennen, bloeiende schraallanden en de mooiste vennetjes.
Al dit moois ligt aan de rand van de camping. 

 

Oerlandschap Havelte

Het Holtingerveld is een fenomeen. Meest in het oog springend is de Havelterberg. In totaal is het gebied een kleine 1.800 hectare groot. Ongeveer de helft bestaat uit heide, vennen en leem. Het Holtingerzand staat bekent om het grote aantal zeldzame planten die hier groeien. Het gebied is opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden, Natura 2000.
Bron Natuurkrant 2015, TIP Havelte

Donderdag - Meppeldag

Meppel - donderdagen
Dit jaar worden wederom de Meppeler-donderdagen organiseerd van 25 juli - 29 augustus 2024. Iedere Donderdag Meppeldag staan de straten vol met kramen, lekkere proeverijen en fantastische muziekoptredens. De befaamde Mokumdag vindt plaats op 22 augustus 2024. Echt de moeite waard!

Nationaal Park Wieden - Weerribben

De startplaats voor uw fiets- of boottocht (o.a. met een fluisterboot) door Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is echt een uniek stukje natuurgebied dat je gezien moet hebben. De route door het gebied is duidelijk aangegeven. Bij de boottocht zijn op verzoek gratis kussens en plaids beschikbaar, evenals zwemvesten. Op uw route zijn naast picknick-plekken in de vrije natuur ook terrasjes aan het water. Het is overigens een eldorado voor vogelspotters!