Menu Online reserveren

Camping De Drentse Patrijs is dan de perfecte keus!

Ben je op zoek naar een kleine, rustige en natuurcamping in Drenthe met jouw hond?

Op zoek naar een rustige camping in Drenthe om met jouw hond op te verblijven? Onthaast de drukte op onze kleinschalige camping en kom helemaal tot rust, zowel jij als jouw hond. Het is heerlijk relaxen.

Let op: onze camping is dé perfecte plek voor kleine groepen én honden, maar minder voor grote groepen en voor families met kinderen. 

Houdt dit in dat er hier niets te doen is? Natuurlijk is er wel degelijk veel te doen! De mooiste wandel- en fietsroutes bijvoorbeeld beginnen gelijk vanaf de camping.

Samen met jouw trouwe viervoeter wandel je zo de schitterende Drentse natuur in.  

Wil je meer weten over jouw verblijf op onze camping in Drenthe met jouw hond? Lees hieronder snel verder. 

Bekijk hier alvast onze verblijven

Op onze camping in Drenthe zijn honden toegestaan!

Ben je op zoek naar een camping in Drenthe waar honden zijn toegestaan? Ja, dan zit je op Camping De Drentse Patrijs helemaal goed. Geniet hier samen van rust en heel veel ruimte! 

Jij en jouw trouw viervoeter zijn in de periode maart tot en met oktober van harte welkom op onze kleinschalige camping in de buurt van Diever

Ben je dus op zoek naar een rustige, kleine en gezellige camping in Drenthe waar jij en jouw hond kunnen genieten van een welverdiende vakantie?

Lees hieronder dan snel verder, want we vertellen je graag waarom Camping De Drentse Patrijs een populaire bestemming is!

Heerlijk kamperen met jouw hond in Drenthe

Samen met jouw hond of honden is het heerlijk vertoeven bij ons in Zuid-West-Drenthe (maximaal twee honden per plaats). Velen gingen je al voor, zoals Erwin van den Bovenkamp.

"Heel relaxed. Ideaal voor samen met je viervoeter. Direct aan het bos. Grote plaatsen".

Op onze camping in Drenthe verblijf je samen met jouw trouwe viervoeter op een van onze 22 zeer ruime plekken (door de ANWB goedgekeurd).

Wil je bij ons in Drenthe kamperen met jouw tent, caravan of camper? Dat is bij ons geen enkel probleem. Onze groene plekken zijn niet alleen ruim, maar bieden je ook een prachtig uitzicht.

Jullie zijn in de periode vanaf 1 april tot en met 30 september hier van harte welkom om onder andere te genieten van rust, veel ruimte en de prachtige natuur. 

Ruime plekken met een bijzonder uitzicht

Het uitzicht over de Drentse natuurgebieden zijn niet met woorden te beschrijven. 

De plekken op onze camping bieden je namelijk een adembenemend uitzicht over de vijver met onder andere waterlelies of op het Uffelter Binnenveld.

Heb je een plek met uitzicht over het Uffelter Binnenveld? De kans is dan groot dat je tijdens jouw verblijf op onze camping in Drenthe samen met jouw hond een ree of diverse roofvogels zal spotten.

Jouw viervoeter voelt zich hier écht thuis!

Daarnaast zijn de plaatsen erg ruim, waardoor een hond bij ons in Drenthe genoeg ruimte heeft om zich uit te leven.

Onze hondvriendelijke camping is ideaal waar jullie je uitstekend uit de voeten en vier poten kunnen maken!

Een van onze kampeerplaatsen waar je op kunt verblijven op onze camping in Drenthe met hond.

De campercorner het hele jaar open

We hebben ook voor campers een speciale campercorner. Hier is er plek voor drie campers. Deze corner is gesitueerd aan het begin van onze camping. Bij aankomst rijd je dus zo naar jouw plek, net zo gemakkelijk.

Deze campercorner is het hele jaar geopend, in tegenstelling tot onze andere 19 kampeerplaatsen.

In de najaarsperiode, die loopt vanaf 30 september tot eind maart, ben je met camper van harte welkom.

Let op: je moet er wel rekening mee houden dat al onze sanitaire voorzieningen in deze periode gesloten zijn.

Moderne en fijne faciliteiten

Op onze knusse camping maak je gebruik van moderne faciliteiten. We hebben bijvoorbeeld een modern sanitairgebouw laten installeren.

Dit gebouw houden we perfect schoon, want hygiëne staat bij ons hoog op de agenda. Gasten geven ons trouwens hier ook veel complimenten over!

Het gebouw bestaat uit drie privé-wasruimtes met wastafel, drie toiletten, een urinoir en onder andere twee douches. 

De ruimte is voorzien van vloerverwarming. Bijzonder fijn als de temperaturen aan de lagere kant zijn.

Daarnaast hebben we voor je:

  • Een stortplaats voor het chemische afval.
  • Een loosplaats voor waar je het grijze water van de camper kunt legen.
  • Meerdere laadpalen waar je de elektrische fietsen kunt opladen.
  • Een overdekte fietsstallingen waar je (elektrische) fietsen kunt stallen (hier staan de laadpalen).

Een ree op de foto die je vanaf onze camping in Drenthe met jouw hond kunt zien.

Onze verse broodjesservice

Hebben jij en jouw hond op onze camping in Drenthe goed geslapen? Dan word je waarschijnlijk rustig en fijn wakker. Maak je ochtend dan nog fijner.

Wil je iedere ochtend genieten van heerlijke verse (biologische) broodjes? Deze bestel je in de avond daarvoor bij de plaatselijke bakker.

De broodjes liggen dan in de ochtend op je te wachten.

Start de dag met een vers stevig ontbijt, geniet ondertussen van alle rust én met een fantastisch uitzicht over het Uffelter Binnenveld. Relaxter kun je de dag niet beginnen.

Ongelofelijke natuurgebieden

Je verblijft op onze camping in Drenthe met jouw hond in de omgeving van onze camping rondom Meppel en Uffelte. Deze omgeving telt stuk voor stuk mooie natuurgebieden.

Niet alleen ideaal voor honden, maar ook voor bezoekers die houden van wandel- en fietstochten

We geven hieronder graag enkele tips binnen een straal van 30 kilometer van onze camping. 

Het Uffelter Binnenveld

Tussen Havelte en Uffelte ligt dit mooie natuurgebied. Een weerzinwekkend mooi gebied wat is besloten door heideveldjes, magische bosvijvers, grillige vliegdennen en bloeiende schraallanden. 

Het enige wat dit natuurgebied met onze camping scheidt, is een wandelpad, welke is aangesloten op een leuk wandelgebied. Houdt het wandelgebied goed in de gaten want er is veel moois te zien.

Het is zeker de moeite waard want alle flora en fauna liggen aan de rand van onze camping in Drenthe tijdens jouw verblijf met hond.

Oerlandschap Havelte

In het oerlandschap van Havelte ligt het Holtingerveld. Een bekend fenomeen in Uffelte en omgeving. Het meest valt nog de Havelterberg op.

Het is een schitterend gebied en afgerond 2.000 hectare groot. 

Hier groeien zeldzame planten en het gebied is opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden.

Een prachtig stukje oerlandschap en perfect voor een mooie wandeling samen met jouw hond.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit gebied is de startplaats voor een unieke fiets- of een boottocht door Giethoorn en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. 

Dit gebied moet je, wat ons betreft, gezien hebben. De route door het gebied is goed te volgen want alles staat goed aangegeven.

Wil je een leuke toch met de boot maken? Gratis zijn op verzoek kussen en plaids te reserveren. Vergeet dit niet aan te geven bij de reservering.

Daarnaast krijg je genoeg mogelijkheden om even iets te eten want je vaart langs diverse picknickplekken en terrasjes aan het water. 

De mooiste natuurgebieden in Drenthe liggen vlakbij

Niet alleen liggen er prachtige natuurgebieden rondom onze camping in Drenthe, waarop je verblijft met hond. 

In de buurt van Uffelte liggen ook leuke dorpen en steden, zoals Diever, Dwingeloo, Ruinen en Steenwijk.

Deze dorpen zijn gemakkelijk te bereiken en liggen op een kleine rijafstand. Binnen 20 minuten, mits je met de auto gaat, sta je al in het centrum van deze dorpen en steden. 

Ook met de fiets zijn deze plaatsen uitstekend te bereiken. Dit zijn erg leuke stopjes voor tijdens een lange fietstocht! 

Daarnaast liggen op fietsafstand ook meerdere winkels en supermarkten waar je een boodschap kunt doen. Kortom: onze camping rondom Steenwijk heeft een geweldige centrale ligging. 

Boek een plek op onze natuurcamping in Drenthe met jouw hond

Ben je op zoek naar een rustige en kleinschalige camping om met jouw hond op te verblijven? Reserveer vandaag dan nog een plekje naar wens.

Zoals hierboven beschreven telt onze camping 22 plekken en hebben we maar één vakantiehuisje.

Wees er dus snel bij want onze gezellige, gastvrije en gemoedelijke camping zit snel vol. We zien je graag snel op Camping De Drentse Patrijs.

Boek hier