Menu Online reserveren

Waarom Nederlanders bij ons kamperen in Drenthe?

Heerlijk kamperen in Drenthe op een kleinschalige, groene en natuurrijke camping?

Houd je van fietsen- & wandelen en zoek je naar een camping met een rustig karakter, die geschikt is voor kleine groepen? 

Als dit als muziek in je oren klinkt, lees dan hieronder snel verder want we vertellen je graag meer. Nederlandse toeristen gingen je voor én waren ook erg tevreden, zoals Arjan Keers:

"Kleine en rustige camping. Vriendelijke eigenaar en net sanitair. Vanaf de camping wandel je zo het naastgelegen natuurgebied in. Winkels en supermarkt op fietsafstand".

Bekijk hier onze kampeermogelijkheden

Ontspannen overnachten in Drenthe 

Wil je relaxen, de drukte onthaasten en rustig kamperen in Drenthe? Op onze kleinschalige camping hangt er een gemoedelijke sfeer. 

Het fijne is dat onze beuken en laurierhagen, die alle kampeerplekken van elkaar scheiden, je privacy beschermen. 

Daarnaast kijk je vanaf sommige kampeerplekken direct over het Uffelter Binnenveld want onze Drentse camping grenst namelijk aan dit prachtige natuurgebied.  

Andere plaatsen hebben weer een magnifiek uitzicht over onze vijvers, die gevuld zijn met schitterende waterlelies. 

Geniet ondertussen van de ochtendzon, die straalt op jouw eigen kampeerplek in Drenthe en hoor de vogels zingen.

Smul ondertussen van wat lekkers, bijvoorbeeld van onze verse (biologische) broodjes van de plaatselijke bakker, én geniet een heerlijk kopje koffie (of iets anders naar wens). 

Waarom bij ons kamperen in Drenthe? Jouw vakantie gaat namelijk hier gepaard met veel gastvrijheid, gemoedelijkheid en gemak

Op de foto zie je onze kampeerplaatsen waarop je een tent neer kunt zetten als je wilt kamperen in Drenthe.

Ruime kampeerplaatsen

Ben je van te kamperen in Drenthe, dan ben je bij ons van harte welkom. Verblijf op Camping De Drentse Patrijs op een van onze 18 ruime plekken met jouw tent, caravan of camper. 

Zoals hierboven beschreven heb je vanaf jouw plek een adembenemend uitzicht over het groene Drentse landschap.

Als je goed blijft kijken, dan spot je misschien wel een ree en/of verschillende roofvogels. Hoe leuk is dat?

Daarnaast beschik je over veel ruimte. Mocht het regenen? Geen nood. Onze Drentse bodem is van zand en hierdoor is de grond zo weer droog. Wel zo fijn de volgende dag.

Huisdier(en) welkom

Wil jij jouw huisdier meenemen naar op onze camping? Vergeet dit dan niet tijdens het boekingsproces aan te geven. 

Heb je er trouwens thuis niet één, maar twee? Camping De Drentse Patrijs begrijpt dat husidier(en) onderdeel van het gezin zijn.

We laten je natuurlijk niet kiezen, want bij ons zijn beide huisdieren welkom. 

Kamperen in Drenthe met jouw favoriete viervoetter

Alle huisdieren, zoals viervoeters op onze camping in Drenthe, zijn welkom op onze kleine camping.

Onze camping is perfect voor alle huisdieren, want we grenzen aan een groot wandelgebied. Vanaf onze camping loop je met jouw trouwe viervoeter zo het wandelgebied in.

Er liggen genoeg korte als lange wandelpaden rondom onze camping die je kunt verkennen als u komt kamperen bij ons in Drenthe.

Een campercorner voor drie campers

Aan het begin van onze camping, bij de receptie, staat onze campercorner. Hier is plek voor maar drie campers. Heb je een 'grotere' camper? Dat is hier geen probleem.

In tegenstelling tot onze kampeerplekken in Drenthe voor tenten en caravans, is de campercorner wel het hele jaar geopend. Wil je in het najaar kamperen in Drenthe?

Dan is dit alleen mogelijk, in de periode vanaf 30 september tot en met eind maart, op onze  camperplekken (drie plaatsen) en achter de boerderij in ons vakantiehuisje (één vakantiehuisje).

Let wel op: in het najaar zijn onze sanitaire voorzieningen gesloten en kunt u dus ook niet bij ons kamperen in Drenthe.

Een camper in het donker op onze camping in Drenthe.

Van alle gemakken voorzien

Kampeer bij ons in Drenthe en het ontbreekt je aan niets. Alle basisingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk en rustig verblijf.

Bezoek je ons met een camper, tent of caravan en wil je het afvalwater wegbrengen, de grijswater tank legen of jouw elektrische fiets opladen?

Maak gebruik van ons chemisch toilet om jouw afvaltank te legen en/of een van onze elektrische laadpalen om jouw elektrische fiets op te laden. Je staat nooit voor een verrassing. 

Maak gebruik van een van onze laadpalen, die staan in de overdekte fietsenstalling. Hier mag je altijd gratis gebruik van maken

Bescherm je fiets van regen, sluit de accu aan op een van onze laadpalen en maak de volgende dag weer gebruik van een volle accu. Twee vliegen in een klap.

Hygiëne staat hoog op de agenda

Hygiëne staat bij ons hoog op de agenda. Wil je kamperen in Drenthe op een camping met zéér goede hygiëne? Op Camping De Drentse Patrijs zit je dan uitstekend.

Maak gebruik van ons zeer schone en moderne sanitairgebouw (waar we trouwens van onze gasten veel complimenten over krijgen, zoals van E. Dumas).

"Een hele fijne rustige camping. Prachtig uitzicht op het veld met reeën. Netjes en schoon sanitair".

Het sanitairgebouw bestaat uit:

  • drie privé-wasruimtes met wastafel;
  • drie toiletten;
  • een urinoir;
  • twee douches.

Mochten de temperaturen toch dalen? Het gebouw is voorzien van een fijne vloerverwarming, die zeer aangenaam aanvoelt.

Dat is pas genieten, vooral als u bij ons komt kamperen in Drenthe en het weer kouder wordt. Je wil het gebouw bijna niet verlaten, zó aangenaam.

Natuur, dorpen, fietsen en wandelen

Tijdens jouw kampeervakantie bij ons in Drenthe kun je alle kanten op. Bezoek leuke pittoreske dorpjes, want onze camping ligt rondom dorpjes zoals Diever, Ruinen of Steenwijk.

Daarnaast liggen rondom onze kleinschalige camping grote natuurgebieden, zoals het Uffelter Binnenveld, Nationaal Park Weerribben-Wieden en het Holtingerveld (misschien stuit je hier wel op een van de historische hunebedden).

Hier spot je allerlei vogelsoorten, zoals roofvogels, maar ook ganzen en lepelaars of spot een zeldzame vogel vanuit een van de vogelkijkhutten.

Perfect voor wandel- en fietstochten

Als je bij ons komt kamperen in Drenthe merk je als snel op dat het coulisselandschap in Drenthe je uitnodigt voor een lange wandel- of fietstocht.

Maak je graag lange wandelingen of fietstochten? Dan is onze camping perfect als je wil kamperen in Drenthe. 

Onze camping grenst namelijk aan een groot fietsknooppunt. Plan een route en fiets een schitterende route, die je langs bossen, heides, wateren en diverse dorpjes leidt.

Vergeet hier niet om even af te stappen en te genieten van een warm of koud drankje mét een gebakje.

Fiets bijvoorbeeld naar Dwingeloo, een van de groenste dorpen van Europa. Een route van 12.5km met alleen maar hoogtepunten, als je het aan ons vraagt.

Plan je eigen route of vraag hiernaar bij onze receptie. Tijdens je kampeervakantie bij ons in Drenthe helpen onze vriendelijke medewerkers je natuurlijk graag op weg.

Rustig kamperen in Drenthe?

Wil je kamperen in Drenthe en ben je op zoek naar een rustig en kleinschalig vakantieadres in Drenthe? Dan sluit onze Drentse camping perfect aan bij jouw wensen en behoeftes.

Reserveer nu een van onze 18 kampeerplekken en wees er snel bij, want zoals je ziet, hebben we maar weinig plek.

We zien je graag snel en vinden het fantastisch om je te verwelkomen op onze gezellige, gemoedelijke en gastvrije camping.

Ja, ik wil kamperen in Drenthe